Search
Close this search box.

Winterzonbestemming Portugal - Wat gaat de tijd hard. We zitten inmiddels al bijna weer in het laatste kwartaal van het jaar. Sinterklaas, kerstmis, de heerlijke sfeervolle – maar koude – dagen komen er weer aan. Kijken jullie ook zo uit naar de winterdagen? Of probeer je nog even een laatste vakantiedeal te scoren om te overwinteren en die hoge gas en elektriciteitsprijzen te omzeilen? Wij hebben een mooie winterzonbestemming voor jullie onder de loep genomen. Namelijk: Portugal!

Overwinteren in Zuid-Portugal

Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden is Portugal een prima winterzonbestemming om de korte, koude, Nederlandse winterdagen door te komen. Het is overigens niet in heel Portugal zo aangenaam. In het noorden van Portugal is het kouder. Vanaf Lissabon naar het zuiden is het goed te doen. Lissabon heeft in de maand oktober nog temperaturen van rond de 20 graden en in november en december zakt dit iets daaronder. De Algarve liggen het meest zuidelijk en daar is het over het algemeen ook het warmste. Daarom is de Algarve de meest favoriete bestemming om te verblijven. Gemiddeld hebben de dagen zo’n zes zonuren per dag. Prima vertoeven als je het ons vraagt!

Leuke plaatsen in het zuiden

Lissabon: de hoofdstad. Daarnaast ook een van de oudste steden van Europa met prachtige gebouwen en vele restaurants met heerlijk lokaal eten. Vergeet niet de volgende bezienswaardigheden mee te pakken: Miradouro betekend panoramisch uitzicht. Lissabon heeft een aantal mooie punten waarbij je prachtig zicht hebt op de stad: Miradouro das Portas do Sol in Alfama, Miradouro São Pedro de Alcântara in de wijk Bairo Alto. Museu Nacional do Azulejo, de wijk Alfama, Castelo de São Jorge, de markt Mercado de Campo de Ourique, Praça do Comércio, de brug De Ponte 25 de Abri, de wijk Belém, De wijk Parque das Nações en probeer ook een fado optreden te bekijken.

Faro: de hoofdstad van de Algarve waar zich ook het vliegveld bevindt. Wat is hier te zien: poort Arco da Vila, kapel Capello dos Ossos, Kathedraal van Faro, de haven van Faro, Palacete Belmarço en het strand Praia de Faro.  

Lagos: een sfeervolle kustplaats gelegen in het zuidelijkste district van Portugal (Algarve). Het is een bruisende stad. Breng zeker een bezoekje aan: het oude stadscentrum met de oude stadsmuren, het plein Praca do Infante, kerk Igreja de Santa Maria, Fort Forta da Ponta da Bandeira, de boulevard Marina de Lagos, de mozaïeken Calcada Poruguesa en het strand Meia Praia.

Albufeira: een van de meest drukbezochte badplaatsen van Algarve. Voornamelijk ook onder de jongeren. De stad bruist van de vele bars en discotheken. Verder staat het stadje bekend om de witte huisjes, het oude centrum, prachtige uitzichten en gezellige straatjes.  

Overige bezienswaardigheden om te bezoeken

National park Rio Formosa: een reeks van eilanden en schiereilanden.

Kaap Sint-Vincent: het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vaste land. Het is een stuk heilige grond, startpunt van diverse wandelroutes door Europa en zéker een must-see als je in de buurt bent.

Tavira Island: Een eilandje van maar liefst 11km lang ten zuide van de stad Tavira. Het heeft prachtige stranden waaronder ook een aantal naaktstranden.

Culatra Island: een zandeiland ten zuiden van Faro met prachtig helder water.

Barretalsland: ook wel Deserted Island genoemd. See for yourself.

Benagil Caves: prachtige grot op een vissersdorpje.

Vergeet ook zeker deze stranden niet om te bezoeken: Vale de Lobo, Ponta, de Piedade, Praia de Rocha, Praia da Marinha, Praia do Amado, Praia da Falésia en Praia do Camilo.

(Tekst gaat door onder de foto's)

Leuk weetje

Er bevinden zich heel veel accommodaties van Global Dutchies in Portugal. Zie hier het lijstje:

Mayke Heijmerink heeft een mooie vakantieaccommodatie in de Algarve Quinta da Vida genaamd.

Anita Tuinier beschikt over een mooie vakantie villa, Villa Anita.

Celina Schiphorst-Ongenae bouwt een nieuwe accommodatie voor vakantieverhuur.

Ingeborg Koole heeft een mooie vakantieaccommodatie in Centraal-Portugal.

Jose van der Zwan heeft een bed and breakfast genaamt Casa Traca.

Jeannette van Lierop heeft een prachtige duurzame Quinta.

Karin Immerzeel heeft een oude boerderij omgetoverd tot een verhuuraccommodatie.

Silja Keyaerts heeft twee ruime vakantiewoningen aan de Westkust van Portugal

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat