Winterzonbestemming Spanje – hogere temperaturen

Het laatste kwartaal van 2022 is officieel van start gegaan. Lagere tempraturen buiten en aan het einde van deze maand moeten we ook nog eens de klok verzetten naar de wintertijd. De winter hijgt ons dus in de nek!! Voor de skiliefhebbers onder ons is dit natuurlijk fantastisch. Maar als je nou echt een koukleum bent, dan vind je die koude tempraturen helemaal niks. Wij hebben de oplossing voor je: overwinteren in SPANJE!

Waar in Spanje moet je zijn?

Perfecte plekken om te overwinteren zijn de Canarische Eilanden. Gran Canaria, Lanzarote en Tenerif delen een eerste plek. Deze eilanden zijn de warmste plekken van heel Spanje. Gemiddeld blijft het hier de hele winter zo’n 20 graden. Valt er weinig regen en zijn er tamelijk veel zonuren. In combinatie met het aangename zeewater maken deze eilanden het tot de perfecte optie om in het Spaanse te overwinteren. Daarna komt Fuertaventura. Het heeft dezelfde klimaateigenschappen als de voorgaande eilanden alleen heb je hier meer last van een stevige wind. De letterlijke vertaling van dit eiland is dan ook “stevige wind”. Last but not least mag Ibiza ook niet op dit lijstje ontbreken. Naast het lekkere klimaat is het ook een fijne bijkomstigheid dat het in de wintermaanden stukke minder druk is op dit prachtige (partij) eiland.

Naast deze eilanden kun je ook heerlijk vertoeven op het vaste land. Over het algemeen geldt: des te zuidelijker je gaat, hoe warmer het zal zijn. Des te meer je het binnenland in gaat, hoe koeler het zal zijn. Aangename tempraturen kun je dus vooral aan de Zuidelijke kustlijn verwachten. Vanaf Costa Blanca (16-18 graden) naar beneden zal het gemiddeld zon 18 a 19 graden zijn.  Dus de gehele kustlijn volgend vanaf Costa Blanca naar beneden is heerlijk aangenaam. We hebben het dan over Costa Calida, Costa de Almeria, Costa Tropical, Costa del Sol en Costa de la Luz.

(Tekst gaat door onder de foto's)

Global Dutchies in Spanje:

Er bevinden zich heel veel accommodaties van Global Dutchies in Spanje. Zie hier het lijstje:

Evelien Hillebrand beschikt over een prachtig kleinschalig hotel op Ibiza. Casa Naya Ibiza genaamd.

Gerda Meenhorst heeft een mooie Finca in Andalusië. Finca Los Dioses genaamd.

Jeanny Grevelink runt een B&B op het platteland. De B&B heet Villa Torrent en is gelegen in Valencia.

Karen Meijers beschikt over een prachtig gerenoveerd appartement in Javea.

Manon Pijnenburg heeft een Casa, BijManonInSpanje gelegen in de buurt van Alicante stad.

Pascalle van Riel beschikt over een groot verbouwde finca.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat