Zuid Afrika, onze favoriete plek om als Moderne Nomade meerdere maanden te verblijven

Als het in Nederland kouder wordt begint in Zuid Afrika de lente

Global Dutchies blog Monique modere nomad
Grotto Beach Hermanus eindeloos mooi strand. https://www.hermanus.co.za/grotto-beach

Mijn man en ik kunnen als “Moderne Nomaden” overal ter wereld werken als er maar goed Internet is. Op elke plek waar ik neerstrijk ga ik op zoek naar bijzondere plekken om te overnachten, daarom is het Global Dutchies platform en de Facebook groep zeer interessant voor ons. Ik ga op zoek naar routes om te wandelen en restaurants waar vooral de lokale bevolking gaat eten. Ik reis altijd met zo min mogelijk bagage maar mijn wandelschoenen, de camera en een schetsboek met potloden om te schetsen heb ik altijd bij me. Een van onze favoriete plekken om jaarlijks meerdere maanden aangesloten te verblijven als Moderne Nomade is Zuid-Afrika, als het in Nederland kouder wordt begint daar de lente. In september en oktober als de verschillende bloemen soorten bloeien waaronder de protea’s, verandert het landschap in één grote bloemenzee.

Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika

Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Van de top 100 restaurants van het land zijn er 8 hier te vinden! Niet alleen het eten is een belevenis maar natuurlijk ook de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen die hier verbouwd worden. De kleine stad met vele galeries, prachtige bergachtige groene omgeving waar je bavianen tegenkomt in de berm van de weg kan ik aanraden om te bezoeken.

Global Dutchies Blog moderen nomande
Camphor Restaurant gelegen op wijn landgoed Vergelegen. Prachtig plek voor bv lunch op zondag http://www.vergelegen.co.za/camphors.html

Stellenbosch, het gevoel dat je in een dorp bent maar dan in een stad

Stellenbosch is de studentenstad van Zuid-Afrika. Je krijgt hier meer het gevoel dat je in een dorp bent dan in een stad. Het stadscentrum is veel kleiner vergeleken met Kaapstad. In “de Dorpstraat“ zie je overal prachtige historische gebouwen, velen in dezelfde “Cape Dutch” bouw stijl die je ook terug ziet op Curaçao. Een groot aantal van deze monumentale panden zijn nog in zeer goede staat en worden nu gebruikt als winkel, restaurant, hotel of atelier. Uiteraard mag een bezoek aan een van de talrijke wijngoederen (incl. wijnproeverij) niet ontbreken.

Must see, Walvissen spotten bij Hermanus

Hermanus een dorp ongeveer anderhalf uur rijden van Kaapstad heeft mijn hart gestolen. Het heeft bergen en baaien, een prachtig uitgestrekt strand en met als hoogtepunt: Walvissen spotten! De zogeheten Southern Right Whales komen in september en oktober naar Hermanus om te spelen en hun kalven ter wereld te brengen. Je kunt de walvissen zien met een boorsafari, maar zelfs vanaf het kust-pad kun je de vele walvissen met hun jongen al zien. Ze komen namelijk heel dicht bij de kust. Een must-see wat mij betreft.

Global Dutchies Monique Moderen Nomade in Zuid Afrika
Uitzicht op Hermanus "Baie interessante plekkies om in rond te snuffel, en baie eetplekkies en koffiewinkels, maar lekkerste om vir kilometers op 'n wandelpad teen die see te kan stap en veilig te kon voel" (Heb deze tekst niet bedacht, maar zo denk ik er ook over)

 

Moderne Nomade Monique op Instagram.
Meer blogs van Monique lezen op ons platform? Klik hier (ps. alleen voor leden)
Social Media

2 reacties

 • Hallo klinkt prachtig!ik woon un argentinie op De hoogte van zuid afrika,als je een keer deze kant op wilt komen?met lleve groet marja

  Antwoord
  • Hola Marja, Dank je wel voor je reactie welk deel van Argentinië verblijf jij? Stuur anders even je website link en wie weet komen we een keer bij jou langs …
   Warme groet
   Monique van Doorn

   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat