Zuid-Afrika – Fijn vooruitzicht – grenzen open

Zuid-Afrika - Fijn vooruitzicht …. Aan de vooravond van nog een 50+ verjaardag maak ik even in gedachten de balans op van het afgelopen jaar…... en voor Global Dutchies de afgelopen twee jaar. Ups en Downs hebben elkaar opgevolgd als ik terug denk aan covid, het ligt nog wel niet helemaal achter ons, maar het leven heeft zijn weg gevonden en daarmee is het virus zo ongeveer een geaccepteerd iets geworden.

Zuid-Afrika - Fijn vooruitzicht - grenzen open, 'Frank en Vrij' wonen

Voor Zuid-Afrika geldt dat we nog altijd binnen, in het openbaar vervoer en wandelend door openbare ruimtes een mondkapjes plicht hebben. Zelf zijn we, tot nu toe, deze periode zonder ziek worden doorgekomen. Dat geeft dan misschien ook wel aan ‘dat je houden aan de afspraken’ en ‘Frank en Vrij’ wonen zijn voordelen heeft.

Tussendoor hebben we vooral veel lokale gasten gehad die lekker wilden eten en zo nu en dan ook een overnachting aan vast plakten. Wanneer het een overnachting van twee nachten wordt, staat er een picknick lunch klaar. Waar ik dacht dat mensen zich zouden vervelen hier in ‘the Middle of Nowhere’, niets blijkt minder waar. Het gaat vooral om even relaxen. De hottub, de tuin en het terras met een ‘Million Dollar view’ zijn genoeg voor onze gasten die even op adem willen komen. Boeken worden uit de kast gehaald en de verrekijker wordt weer eens gebruikt. Stilzitten met een drankje op één van de fijne plekjes rond het huis wordt als heerlijk ervaren.

Grenzen open

Dit jaar begon voor mij rustig met alleen lokale gasten. Dus je begrijpt mijn enorme vreugde als ik een aanvraag krijg uit Europa. Natuurlijk is het toerisme in Zuid-Afrika al op gang gekomen, nu je naar ons land kunt reizen met een volledige vaccinatie, maar ik zit natuurlijk niet in de toeristische Kaap.
Onze Europese gasten zijn vooral mensen zijn op rondreis zijn in en door het Noordelijke gedeelte van Zuid-Afrika. Op een uur rijden van de grens met Botswana zijn we een prachtige locatie om op de heen of terug reis aan te doen. Maar ook voor de reis-lustigen die de Noordelijke parken als Pilanusberg, Marakele National Park, Mapungupwe National Park en Kruger willen bezoeken zullen we een fijne relaxte stop-over zijn.

We kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten, maar ondertussen zitten we niet stil. We breiden onze tuin uit en hopen in de toekomst hier ook fruit, kruiden en groenten uit te kunnen halen. Het is een proces van een lange adem hebben en vertrouwen.

Ben je niet van het zelf rondreizen, maar wil je wel op bijzondere plaatsen komen dan kun je ook eens kijken voor een 'Op Maat reis' of een '4x4 reis' die volledig georganiseerd is door Global Dutchies Natascha van ZazoeXperience.
 

Wil je meer weten over onze Food & Wine Experience? Kijk dan op hier op Global Dutchies voor mijn contact gegevens. Of kijk snel naar onze accommodatie Zeelandhuys @ Opikopi.


Je mag ons natuurlijk ook volgen op www.instagram.com/zeelandhuys of op Facebook, graag zelfs! Zuid-Afrika - Fijn vooruitzicht.

Social Media

één reactie

  • Mooie blog Astrid. Komt zeker allemaal goed. En ik hoop ook echt binnenkort een keertje ‘zakelijk met je af te spreken’. Want anderen van deze prachtplek laten genieten, dat gaat fantastisch worden. Blijf ons vooral verrassen met mooie woorden en beelden.
    Mooi bly!

    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat