Zuid-Afrika wijnen, wijnen…… wijnen


Zuid-Afrika wijnen, wijnen.... wijnen........ Frankrijk, Duitsland, Australië, Argentinië...…ik noem zo maar een paar wijnlanden. Nieuwe wereld, oude wereld, smaak, kwaliteit, terroir en de persoonlijke beleving of connectie, het speelt allemaal mee als het om smaak gaat.

Zuid-Afrika wijn - groeien naar iets wat body krijgt

En over smaak in de Zuid-Afrikaanse wijnen valt te twisten, maar er zijn hier een groot aantal bijzondere pareltjes te vinden. Wijn is als liefde en in mijn geval een grote liefde die samenhangt met het land dat me dierbaar is. Die eerste wijntjes zijn vaak licht, het is zoeken naar je smaak en naar een balans om later door te laten groeien naar iets wat body krijgt, voller wordt, meer inhoud en diepte in smaak krijgt.

Van een regelmatige bezoeker van een gezellige wijnbar. Een plek waar je je wijn-waarderende vrienden ontmoet in Birdstraat, in het mooie Stellenbosch. Hiervandaan sla ik mijn vleugels uit naar het geven van tastings en gastvrouw zijn bij twee vooraanstaande wijn estates.
En vandaar uit slaat de wind onder mijn vleugels, wil ik meer weten en leren van wijn. Van Wijn is er eigenlijk maar 1 ding belangrijk, vind je het lekker? Kijk naar de kleur…rol je glas, ruik en proef en oordeel zelf.

Keuze moment aan mijn tafel

Mijn gasten kunnen natuurlijk zelf een wijn kiezen en vaak gaan ze dan voor iets wat ze al kennen, iets wat ze thuis drinken. Ik moet wel even vermelden dat hierboven, zo noordelijk in Limpopo, het niet echt wijndrinkers zijn. Maar na een praatje zeggen de meeste: “Kies jij maar iets” en met alle informatie in het achterhoofd kies ik vaak een wijn die ze heerlijk vinden…uit mijn collectie Zuid-Afrika wijn.

Om een wijn te kunnen kiezen wil ik wel graag zelf weten hoe hij smaakt en zo was april de maand dat ik een trip naar de Wijnlanden van de West Kaap maakte.
Dertien jaar lang woonde ik er…op een estate achter een muur, in een nature reservaat tegen de helling van de Hottentot Holland bergen en tussen de wijnranken in Stellenbosch. Voor mij dus herinneringen ophalen, vrienden ontmoeten en mijn wijnleveranciers nog beter leren kennen, achtergrond verhalen horen…en logeren op hun prachtige farm en veel proeven!

Kleine boutique wijn estates

Hier bij Zeelandhuys schenken we wijnen van kleine boutique wijn estates, families die opgaan in het maken van hun product, passievolle mensen die niet uitgepraat raken over wijn. Mensen die jou niet hoeven te overtuigen want dat doet hun wijn wel. Voor mij is het nu de kunst om wijn te combineren met de smaken van een dish… het beste boven halen van de wijn door het gerecht en omgekeerd.

Delen is fijn (ook de wijn ;-))
Wil je meer weten over de wijnlanden, hun prachtige wijn estates en bijbehorende restaurants en accommodatie dan mag je me altijd contracteren.

Zuid-Afrika wijn, wil je meer weten over onze Food & Wine Experience? Kijk dan op hier op Global Dutchies voor mijn contact gegevens. Of kijk snel naar onze accommodatie Zeelandhuys @ Opikopi.

Je mag ons natuurlijk ook volgen op www.instagram.com/zeelandhuys of op Facebook, graag zelfs!

Astrid van Zeeland

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat